Torsk Korma

Print Friendly, PDF & Email

Min kæreste er vild med asiatisk mad og karry, så han har en kogebog, som bare hedder Curry. I den er der flere opskrifter med tilberedningsmetoden Korma. Det betyder kogt kød, i dette tilfælde Torsk.

2015-11-12 19.56.46

Denne er kogt i en puré af cashewnødder med en masse dejlige krydderier og det smager fantastisk 🙂

Torsk Korma

2 torskeloins
1 lime
1 tsk salt
50 g uristede cashewnødder
3 spsk solsikkeolie eller olivenolie
5 cm kanelstang knækket i mindre stykker
6-8 hele kardemommefrø
4 hele nelliker
1 stort rødløg finthakket
1-2 friske røde chilier i strimler (med eller uden kerner efter smag)
2 tsk ingefærpasta
2 tsk hvidløgspasta
1½ dl fløde
1 dl youghurt natural
¼ tsk gurkemeje
½ tsk sukker

Læg torskeloins på en tallerken og gnid dem halvdelen af saltet og saften fra limen lad den stå og trække i ca. 20 min. Udblød cashewnødder i kogende vand i 15 minutter.
Varm olien på en pande ved lav varme og tilsæt kanel, kardemomme og nelikker. Lad det koge i olien i ½-1 min.
Tilsæt løg, chili, ingefær- og hvidløgspasta og skru op for varmen. Steg det ved jævn varme i 9-10 minutter med jævnlig omrøring.
hæld vandet fra cahewnødderne og blend dem med fløde og youghurt, til det er en glat puré.
Rør gurkemejen i panden og kom derefter puréen i sammen med resten af saltet og sukkeret.
Rør det godt sammen og læg fisken i sovsen. Bring det netop i kog, læg låg på og lad det koge ii 5 minutter. Tag låget af og ryst forsigtigt panden, hæld sovsen over fiskestykkerne, læg låget på igen og lade det koge yderligere 5 minutter.

Server torsken på kogte basmatiris eller med glutenfrie naanbrød.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *