Velkommen til Glutenfri For Begyndere 8


Glutenfri for begyndere er en personlig blog, hvor jeg fortæller om mit liv uden gluten. Jeg startede den kun få måneder efter jeg fandt ud af, at jeg ikke kan tåle gluten. Den viser min rejse fra begynder til mere øvet og jeg har stadig meget at lære, så rejsen fortsætter. Du finder her alle de opskrifter jeg udvikler og de opdateres løbende. Jeg deler alle de fifs, tips og tricks, jeg kan komme i nærheden af. Jo nemmere man kan gøre livet uden gluten jo bedre.

Du finder også anmeldelser af restauranter, kogebøger, glutenfrie produkter og forskellige arrangementer jeg deltager i.

Billederne på siden er som hovedregel taget af mig og jeg har copyrighten på dem. Skriv hvis i gerne vil bruge nogle af dem, så finder vi ud af noget.

Jeg bruger affiliatereklamer og sponsorerede indlæg, men kun fra udbydere jeg kan stå inde for og selv bruger.

Hvem er jeg?

  • Navn: Tekla Bach
  • Alder: 36 år
  • Uddannelse: Senest er det en bachelor i biokemi og molkeylærbiologi fra Syddansk Universitet, før det er jeg laborant og har arbejdet i medicinalindustri, fødevareindustri og kemisk industri.
  • Fritidsinteresser: Mad og madlavning, giver nok lidt sig selv 😉 Men derudover er jeg aktiv frivillig for muskelsvindfonden, på koncertspillestedet Kansas City i Odense og dyrker middelalderlevendegørelse over hele landet.
  • Arbejde: Lige nu er jeg arbejdsløs, jeg var igang med en kandidat i biokemi og molekylærbiologi, men måtte opgive den, fordi jeg er løbet tør for SU og har haft nogle sygdomsforløb, der har forsinket mig, så fremdriftsreformen har gjort det umuligt at gennemføre.

Min historie

I slutningen af september 2014, fik jeg konstateret glutenintolerance og det har inspireret mig til at starte denne blog. Jeg følte, at det var svært, at finde gode sider med informationer og opskrifter, specielt omkring bagning med naturligt glutenfrie ingredienser. .

Allergiinformationerne er nemme nok at finde, men de små fifs og tips, der gør hverdagen nemmere og gode anekdoter fra et liv uden gluten, kunne jeg ikke finde. Mange sider er ikke opdateret i flere år, eller er en lille smule for alternative til mig. Jeg har ikke behov for, at blive veganer eller rawfood entusiast for, at leve glutenfrit. Jeg vil bare gerne vise hvordan jeg nemmest og billigst laver de ting jeg plejer, bare uden gluten.

Jeg er livsnyder og sætter pris på gode råvarer, hjemmelavet mad, få tilsætningsstoffer og sætter smag og konsistens i højsædet. Så må jeg jo igang med at lære at bage uden gluten. Der findes en del bagemix derude, og nogle af dem er ganske udemærkede. Men mange af dem indeholder deglutineret hvedestivelse, som er hvede hvor alt andet end stivelsen er fjernet. Der er ingen næringsstoffer tilbage og så vil jeg langt heller bruge de naturligt glutenfrie alternativer.

Jeg har altid nydt, at lave mad og eksperimenteret med nye teknikker og opskrifter. Så det ligger mig ikke så fjernt, at kaste mig over processerne med, at modificere opskrifter til glutenfrie ingredienser.
Jeg nyder, at forkæle folk omkring mig med hjemmelavede delikatesser og frembringer altid meget kunstfærdige gæstemenuer, når jeg får gæster. Nogle gange tager det et par forsøg før resultatet er som ønsket, men har heldigvis en skøn kæreste, der ikke har noget imod at agere prøveklud undervejs 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 thoughts on “Velkommen til Glutenfri For Begyndere

    • Tekla Indlægsforfatter

      Hej Hanne
      En ostesauce er svær. men med en plantemælk kan du sagtens lave en hvid cremet sauce. Hvis du bruger salt, hvid peber og revet muskatnød og jævner den med majsstivelse er det mindst lige så godt som en klassisk mælkesauce. Hvis du gerne vil have lidt mere cremethed, kan du blende rå cashewnødder i, de skal stå i blød i vand i en times tid først.
      m.v.h Tekla

  • Bettina Møller Andersen

    Kære Tekla !
    Hvor er det dejligt at du har mod på at lave denne blog – jeg sidder lige som dig tit og skal greje hvordan jeg kan få familien’ og min mad til at være det samme,uden at nogen af os skal gå på ned på smag og nydelse når vi tager en bid mad..
    Jeg glæder mig til at se og høre hvad du finder ud af ..

    Venlig hilsen Bettina Møller Andersen

    • Tekla Indlægsforfatter

      Hej Bettina
      Tak for de fine ord. Balancen er svær at finde, men jeg prøver at skabe nogle gode og nemme løsninger. Håber du kan finde inspiration her på siden.
      m.v.h. Tekla