Pigen i køkkenet 8


Print Friendly, PDF & Email

Velkommen i Teklas køkken

Hej og velkommen til.
Her i køkkenet skal vi tale om hvordan du gør livet uden gluten til en leg. Der skal tales om mad – helt naturligt glutenfri hverdagsmad og festmad. Vi skal også tale om restauranter, rejser og oplevelser uden gluten. Vi skal tale om kogebøger og alle andre bøger, for bøger er en fantastisk måde at koble af på. Jeg vil fortælle historier om rejser, om min by Aalborg, om mine gør det selv projekter og om andre bloggere jeg følger. Der er ikke noget bedre end at udveksle historier med gæster, familie og venner over madlavningen.

Pigen i køkkenet

 • Navn: Tekla Bach
 • Alder: Min hjerne tror jeg er teenager, min krop er ikke enig. Fødselsattesten siger 1978.
 • Uddannelse: Senest er det en bachelor i biokemi og molkeylærbiologi fra Syddansk Universitet, før det er jeg laborant og har arbejdet i medicinalindustri, fødevareindustri og kemisk industri.
 • Fritidsinteresser: Mad og madlavning, giver nok lidt sig selv 😉 Men derudover er jeg aktiv frivillig. Lige nu i Aalborg fødevarefællesskab og på Copenhell i Asgaard, men tidligere også for muskelsvindfonden, på koncertspillestedet Kansas City i Odense og til middelaldermarkeder over hele landet.
 • Arbejde: Jeg har et deltidsjob, så jeg kan fokusere på bloggen og skabe det univers jeg drømmer om den skal være. Jeg har påbegyndt arbejdet med min første kogebog, det vil jeg løbende fortælle mere om her på siden.

Jeg har altid nydt, at lave mad og eksperimenteret med nye teknikker og opskrifter. Så det ligger mig ikke så fjernt, at kaste mig over processerne med, at modificere opskrifter til glutenfrie ingredienser.
Jeg nyder, at forkæle folk omkring mig med hjemmelavede delikatesser og frembringer altid meget kunstfærdige gæstemenuer, når jeg får gæster. Nogle gange tager det et par forsøg, før resultatet er som ønsket, men har heldigvis en skøn kæreste, der ikke har noget imod at agere prøveklud undervejs 😉

Husk

Hvis du skriver dig op til mit nyhedsbrev, får du et gratis opskrifthæfte med glutenfrie fødselsdagsfavoritter, lige ned i din indbakke.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 thoughts on “Pigen i køkkenet

  • Tekla Indlægsforfatter

   Hej Hanne
   En ostesauce er svær. men med en plantemælk kan du sagtens lave en hvid cremet sauce. Hvis du bruger salt, hvid peber og revet muskatnød og jævner den med majsstivelse er det mindst lige så godt som en klassisk mælkesauce. Hvis du gerne vil have lidt mere cremethed, kan du blende rå cashewnødder i, de skal stå i blød i vand i en times tid først.
   m.v.h Tekla

 • Bettina Møller Andersen

  Kære Tekla !
  Hvor er det dejligt at du har mod på at lave denne blog – jeg sidder lige som dig tit og skal greje hvordan jeg kan få familien’ og min mad til at være det samme,uden at nogen af os skal gå på ned på smag og nydelse når vi tager en bid mad..
  Jeg glæder mig til at se og høre hvad du finder ud af ..

  Venlig hilsen Bettina Møller Andersen

  • Tekla Indlægsforfatter

   Hej Bettina
   Tak for de fine ord. Balancen er svær at finde, men jeg prøver at skabe nogle gode og nemme løsninger. Håber du kan finde inspiration her på siden.
   m.v.h. Tekla