Glutenfri mazerinkage, der smelter på tungen

glutenfri mazerinkage
Print Friendly, PDF & Email

Glutenfri mazerinkage, der er perfekt at bage et par dage før du skal have gæster. Den vinder virkelig ved at stå et par dage på køl. Det er en forholdsvis stor portion, så den egner sig godt til gæster. Den holder sig frisk og lækker på køl i over en uge.

Det er en sød og blød kage, som altid er et hit. Selv hos dem der ikke behøver spise glutenfrit.

Glutenfri mazerinkage

Du kan som her drysse den med flormelis eller overtrække den med mørk chokolade. Du kan bruge den som bund til en bærkage med creme og friske bær ovenpå. Så skal du bage den i en stor bradepande og i kortere tid.

Glutenfri mazerinkage

Sød og blød glutenfri mazerinkage, som du med fordel kan bage på forhånd. 

Ret Dessert, kage
Køkken Fransk
Keyword gæster, kaffebrød, kagebuffet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 300 g marcipan
  • 200 g smør evt. mælkefri margarine
  • 2 tsk. bagepuvler
  • 180 g malede mandler brug evt mandelmel

Sådan gør du

  1. Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen luftigt og sukkerhvidt.

  2. Marcipan og smør rives og blandes sammen til en jævn masse. 

  3. Vend marcipansmørret sammen med æggemassen. 

  4. bagepuvler og malede mandler vendes i den samlede masse.

  5. Bages i en lille bradepande ved 185 grader i ca. 40 min.

  6. Drys med flormelis eller hæld smeltet mørk chokolade over og lad kagen køle helt af

En lille kage konkurrence

Jeg sidder her på en mandag i Maj måned og lytter til haglen, der trommer på taget. Dansk forår, når det er bedst. Det indbyder til en kop varm te og en bid glutenfri mazerinkage. Jeg er heldig, at der er en lille rest fra weekenden.

I lørdags var det Karolinelundsdag og fødevarefællesskabet holdt åben. Eller sådan da. Vi var nemlig en flok, som malede hytten fordi, den var blevet overtegnet med grafitti.

Jeg tog en omgang kage med, både fordi vi fortjente kage for vores hårde arbejde. Men også til evt. forbipasserende, som blev nysgerrige. Der var jo adskillige aktiviteter i parken i anledning af Karolinelundsdag.

glutenfri mazerinkage

Jeg havde 4 forskellige slags kage med og den ene af dem var den glutenfri mazerinkage. Det var ikke den mest populære.

Men den skulle også konkurrere med en glutenfri squashkage med mascarponecreme, glutenfrie caramel pecan buns, inspireret af dem Espresso House har lige nu, og glutenfrie snurrer med rabarber og hvid chokolade.

Det var tæt løb, men snurrerne med rabarber og hvid chokolade vandt på smagen. De blev ikke så pæne, men mums de smagte.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *