Glutenfri nøddebar uden mel og tilsat sukker

Print Friendly, PDF & Email

Her i de kolde og mørke vintermåneder kan du godt have brug for lidt ekstra lækkert i madpakken. Men det må gerne være noget du kan spise med god samvittighed. Hvad med en glutenfri nøddebar, fyldt med nødder og kerner og helt uden tilsat sukker eller mel? Med en god mørk chokolade over smager de fantastisk og du kan spise dem med helt ren samvittighed.

Glutenfri nøddebar uden mel og tilsat sukker

Den glutenfri nøddebar er sødet med dadler og får et let saltet kick af saltede peanuts. Opskriften er supernem at lave og de holder sig længe på køl. Hvis du gemmer den på køl, så vent med at skære det hele til du skal bruge det.

Glutenfri nøddebar

Glutenfri nøddebar uden mel og tilsat sukker. Perfekt i madpakken eller til den lille sult.

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 15 stykker

Ingredienser

  • 20 stk dadler
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 100 g cashewnødder usaltede
  • 50 g saltede peanuts
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g gule hørfrø
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Hvis du bruger tørrede dadler skal de udblødes i kogende vand natten over. Du kommer dadlerne i en skål og hælder kogende vand over til de kun lige er dækket. 
    Dæk skålen til og når den er kølet af sætter du dem på køl til næste dag.

  2. Blend dadler og havregryn til en klæg masse i en minihakker eller foodprocessor.

  3. Kom cashewnødder, peanuts, græskarkerner, solsikkefrø og hørfrø i og bland det godet sammen.
    Du kan evt hakke cashewnødder og peanuts, men jeg foretrækker at bruge dem hele.

  4. Pres nu massen ned i en lille bradepande foret med bagepapir, glat evt overfladen med en våd dejskraber, for at få overfladen jævn. 

  5. Stil bradepanden på køl i 30 minutter.

  6. Smelt chokoladen og fordel den over din afkølede masse Og stil bradepanden tilbage på køl i mindst 30 minutter.

  7. Løft bagepapiret op af bradepanden og skær dine nøddebarer ud i passende stykker. Brug en meget skarp kniv, så du undgår at de hele nødder knækker. 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *