glutenfri rabarbercrumble

Glutenfri rabarbercrumble med smag af sommer

Print Friendly, PDF & Email

Yay rabarbersæsonen er startet! Brug nogle af dine rabarber til en glutenfri rabarbercrumble. Det er en nem og hurtig dessert, som de fleste nyder.

Rabarber er indbegrebet af dansk sommer for mig. Jeg bruger den alene eller sammen med andre bær.

Hvis du gerne vil have lidt variation kan du kombinere den med hindbær, jordbær, brombær, boysenbær og jeg kunne blive ved!

Glutenfri rabarbercrumble

Glutenfri rabarbercrumble med smagen af sol og sommer. 

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword crumble, Kage
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 10 personer

Ingredienser

  • 600 g. rababer i skiver
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk vaniljepuvler
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 100 g mandelmel
  • 150 g. blødt smør
  • 65 g. havregryn
  • 50 g glutenfri melmix

Sådan gør du

  1. Bland rabarber, sukker, vaillepulver og kartoffelmel i en skål. Lad det stå og trække i 20-30 minutter.

  2. Smuldr mandelmel, smør, havregryn og glutenfri mel sammen mellem fingene. Det skal gerne samle sig i små klumper.

  3. Rabarberne ligges i et ovnfast fad og din smuldrede dej lægges over. 

  4. Bag kagen ved 200 g. i ca.25 min.

Opskriftsnoter

Servere lun med vaniljeis, fløde eller hvad nu du elsker!

Er du også vild med rabarber? Del din bedste opskrift med rabarber med mig på de sociale medier. Tag @teklaskoekken på Facebook eller Instagram.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *