Glutenfrie Naanbrød

Print Friendly, PDF & Email

Jeg elsker asiatisk inspireret mad og ofte spises det jo med naanbrød. Jeg har altid nydt smagen og teksturen i naanbrød, så det er fantastisk, at kunne bage dem 😀

Glutenfrie Naanbrød

2 dl lunken vand
25 g gær
7 g Husk
1 spsk sukker
50 g kartoffelmel
1 tsk groft salt
2 dl creme fraiche 38 %
250 g sorghum eller teff mel
100 g majsmel

2 spsk nigellafrø
klaret smør eller olie til at stege i

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt husk, sukker, kartoffelmel og salt. Lad det gelere i 5-10 minutter og rør derefter creme fraichen i, pisk det godt sammen. Tilsæt nu sorghum og majsmel og rør det sammen, til det er en sammenhængende dej. Lad dejen hæve i 1 time. Dejen bør nu være til at ælte som en almindelig dej. Den tages ud på bordet og æltes igennem, del den nu i 8 og rul dem til helt runde kugler mellem hænderne lad dem hvile under et fugtigt klæde i 5 minutter.

Varm en stor pande op på medium varme, mens du ruller kuglerne ud til de har en tykkelse på ca ½ cm. Pensl et af de udrullede brød sporadisk med klaret smør eller olie, drys med nigelleafrø og placer det på den varme pande. Læg låg på og lad det bage 2-3 minutter, til der kommer bobler i dejen og bunden tager farve. Vend brødet og placer låget tilbage på igen, lad det bage i yderligere 1-2 minutter. Læg det færdige brød på en tallerken og dæk det med et klæde, mens du bager de andre på samme måde.

2016-01-14 19.21.44
Glutenfrie naanbrød

Her har jeg serveret dem sammen med spicey black eyed bønner.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *