SPIS! Odense Food Festival – What’s Hot to Drink og SPIS! madmarked

Print Friendly, PDF & Email

Dag 4 på SPIS! var lidt hektisk for mig. Jeg havde to events jeg gerne ville til og heldigvis strakte de sig over flere timer. Jeg skulle også lige groft udnytte, at min kæreste var i byen med sin bil, så jeg kunne komme på genbrugspladsen med alt det, som skulle smides væk.Jeg skulle også have indkøbt en bunke flyttekasser, som jeg kan pakke i, nu der kun er 14 dage til jeg flytter.
Ooog jeg havde ikke lige fået skilt alle de møbler ad, som skulle med på genbrugspladsen, så timerne fik hurtigt ben at gå på 😉

What’s Hot to Drink:

Vinoble havde lavet et arrangement, hvor der var smagning på det, som er hot at drikke lige nu. Der var selvfølgelig fokus på Gin, da det er det hotteste lige nu.
De havde en palette af Gin med, et par forskellige rom og whiskey’er samt en likør. Det var virkelig billigt at smage så meget spiritus for kun 50 kr!

Jeg havde ved en tidligere lejlighed smagt en Gin med korriander, som virkelig var god. Altså jeg bryder mig meget lidt om ren spiritus, smagen af ethanol er ikke god. Da ethanol er en nervegift, er det ganske forståeligt, at vi ikke bryder os om smagen, vi skal jo ikke indtage for meget af det.
Men den her Gin var faktisk god ren, ethanolen træder ikke så meget frem igennem den krydrede smag. Det er af mærket Sacred, som har vundet priser for deres nytænkning af destillationsprocessen. Og jeg må sige at den eneste af deres Gin jeg ikke brød mig om, var den med lakrids.
Der var en hel række forskellige Gin fra samme producent i forskellige smagsvarianter, men jeg var nu stadig mest til den med korriander. De havde også nogle ret lækre tonicvand med, som var noget helt andet end Schweppes. Så jeg ved i hvert fald, at jeg skal finde nogle bedre tonicvand næste gang jeg laver Gin og Tonic.

2015-09-12 20.44.20
Gin og Rom

Vi gik direkte over i butikken og købte den lækre Gin med koriander, en enkelt tonic, som skulle smages, en flakse hvid rom, som skulle være god til Mojitos og et par glutenfrie øl, som der kommer meget mere om senere. Den tonic vi købte, var en anden end de to de havde med til smagningen, men af samme mærke.

2015-09-12 20.46.14
Glutenfrie øl.

SPIS! Madmarked:

Madmarkedet var virkelig hyggeligt, lidt lille men hyggeligt. Der var en masse lækkert kød, fra dyr som går på græs og får lov til at vokse sig store i et naturligt tempo. Det er en smagsekplosion, at komme en bid røget kød fra sådan et dyr i munden.

Der var masser af økologisk chokolade, honning, Selleberg var der med alle deres skønne produkter og så var der tang, tang som dip, krydderi og pesto. Der var økologiske cocktails med frugter, Sushi, en juicebar og så var en masse foreninger repræssenteret. Odense Fødvarefællesskab havde en meget smukt dekoreret bod, fyldt med blomster, Slow Food havde en bod, hvor man kunne få en snak om konceptet bag og så var der smag for livet. Smag for livet var det som imponerede mig mest, der var fokus på smag og hvordan smag hænger sammen med synet og vores generelle opfattelse af mad.

2015-09-12 14.54.03
Alfred og Katrines gartneri havde nogle lækre grøntsager med
2015-09-12 14.57.27
Selleberg startede med kirsebær og nu er der alverdens lækre marmelader, chutneyer og kompotter. Og så er deres kirsebærsovs med sure kirsebær, bare den allerbedste til ris ala manden juleaften.
2015-09-12 14.52.51
Tang i sennep, pesto, som dip og i en akvavit.
2015-09-12 14.49.34
Summerbird økologisk chokolade med deres fantastiske glutenfrie flødeboller.
2015-09-12 15.19.42
Smag for livets fine plakater om smag, de har dog glemt den sidste smag, men den er også helt nydefineret 😉 Den hedder oleogustus og er den genkendesle vi har af fedt.
2015-09-12 15.18.53
Smag for livets smagseksperimenter. Her er det saltchips, hvor nogle chips er gjort bløde ved, at spraye vand på dem med en forstøver og så skal man gætte, om det er de samme, som de friske sprøde chips. Der var også en orange gele, hvor man skulle gætte hvad smagen var, og det var så agurk.Virkelig interessant, som synet og konsistensen påvirker smagssansen. 
2015-09-12 15.15.26
Odense Fødevarefællesskabs hyggelige bod, hvor man kunne sætte sig og få en snak med de frivillige.
2015-09-12 15.10.57
Nordic Cocktails, hvor der var brugt rigtig frugt og ikke sodavand.
2015-09-12 15.01.50
Økollektivet, lavede lækker mad og fortalte om veganisme og økologi.

Jeg brugte knap ½ time derinde og det var lidt ærgeligt, at vi kom sent på dagen, for en del boder havde udsolgt og var ved at pakke ned. Jeg kunne sikkert have brugt længere tid derinde, hvis jeg var kommet før kl 15.

Markedet havde fokus på økologi og bæredygtighed, og det var simpelthen så opløftende at se så mange lokale producenter af økologisk og bæredygtige råvarer. På den halve time jeg var der spiste jeg mig næsten mæt i alle de lækre smagsprøver, på kød, grønt og chokolade 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *