Stjernegodt glutenfrit julebrød med stjerneanis

Print Friendly, PDF & Email

Julen er fyldt med duft og smag. Du dufter til appelsiner med nelliker, andestegen, gløggen med masser af krydderier og de friskbagte honninghjerter. Selv brødet søndag morgen er mere krydret og dufter bedre end resten af året. Hyggen er i centrum og det kalder på et stjernegodt glutenfrit julebrød med stjerneanis.

Stjernegodt glutenfrit julebrød med stjerneanis

Stjerneanis giver en let duft og smag af lakrids og så pynter de så flot med deres stjerneform ovenpå brødet. Når du som her lægger stjerneanis ovenpå brødet tilfører det ikke voldsomt meget smag, men giver til gengæld masser af krydret duft.

Stjernegodt glutenftrit julebrød med stjerneanis

Lækkert krydret brød med fantastisk smag. 

Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Brød, Jul, Krydderier
Forb. tid 1 time 40 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand Lunkent
  • 60 g mørk muscovadosukker eller puddersukker
  • 25 g chiafrø
  • 20 g loppefrøskaller
  • 1 tsk salt
  • 70 g hirseflager
  • 100 g majsmel
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 4-8 stk stjerneanis hel

Sådan gør du

  1. Rør gærern ud i den lunkne vand. Pisk muscovadosukker i. 

  2. Pisk nu chiafrø og loppefrøskaller og salt i og lad det stå i 15 minutter og blive til en fast gele.

  3. Bland de tørre ingredienser sammen og kom dem i din gele. Bland det godt sammen til en ensartet dej og form et rundt brød af det. Du får en pænere overflade hvis du har godt våde fingre, når du former dit brød. 

  4. Lad brødet hæve tildækket i 75 minutter.

  5. Gnid brødet let med godt med fuldkornsrismel. Rids en stjerne og sæt 1 stjerneanis i hvert mellemrum. 

  6. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 °C i 75 minutter.

Opskriftsnoter

Hvis du bruger en røremaskine så anvend dejkrogen. Lad den stå og køre ved mellem hastighed mens loppefrøskallerne bliver til gele. Det giver en bedre struktur og du kan fint lade det køre i op til 20 minutter, hvis du lige har noget du skal ordne indimellem. 

Stjernegodt glutenfrit julebrød med stjerneanis

Når du ridser dit brød vil det vokse mere i ovnen. Glutenfrit brød er ikke nær så elastisk, så når det bages vokser det sjældent så meget. Når du ridser dit glutenfrie brød giver du det mulighed for, at vokse yderligere i ovnen. Det vokser lidt under hævningen, men igen ikke som vi er vant til med glutenholdigt brød. Du kan ved at ridse det få et endnu mere luftigt og fyldigt brød. Desuden der det flot ud når du ridser dit brød.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *