Torsk Korma

Print Friendly, PDF & Email

Min kæreste er vild med asiatisk mad og karry, så han har en kogebog, som bare hedder Curry. I den er der flere opskrifter med tilberedningsmetoden Korma. Det betyder kogt kød, i dette tilfælde Torsk.

2015-11-12 19.56.46

Denne er kogt i en puré af cashewnødder med en masse dejlige krydderier og det smager fantastisk 🙂

Torsk Korma

2 torskeloins
1 lime
1 tsk salt
50 g uristede cashewnødder
3 spsk solsikkeolie eller olivenolie
5 cm kanelstang knækket i mindre stykker
6-8 hele kardemommefrø
4 hele nelliker
1 stort rødløg finthakket
1-2 friske røde chilier i strimler (med eller uden kerner efter smag)
2 tsk ingefærpasta
2 tsk hvidløgspasta
1½ dl fløde
1 dl youghurt natural
¼ tsk gurkemeje
½ tsk sukker

Læg torskeloins på en tallerken og gnid dem halvdelen af saltet og saften fra limen lad den stå og trække i ca. 20 min. Udblød cashewnødder i kogende vand i 15 minutter.
Varm olien på en pande ved lav varme og tilsæt kanel, kardemomme og nelikker. Lad det koge i olien i ½-1 min.
Tilsæt løg, chili, ingefær- og hvidløgspasta og skru op for varmen. Steg det ved jævn varme i 9-10 minutter med jævnlig omrøring.
hæld vandet fra cahewnødderne og blend dem med fløde og youghurt, til det er en glat puré.
Rør gurkemejen i panden og kom derefter puréen i sammen med resten af saltet og sukkeret.
Rør det godt sammen og læg fisken i sovsen. Bring det netop i kog, læg låg på og lad det koge ii 5 minutter. Tag låget af og ryst forsigtigt panden, hæld sovsen over fiskestykkerne, læg låget på igen og lade det koge yderligere 5 minutter.

Server torsken på kogte basmatiris eller med glutenfrie naanbrød.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *