Udskriv (Kun opskrift)

Pitabrød med deller af svampe og sorte bønner, tomatsauce og sprød rosenkålssalat

En vegansk ret, der leder tankerne hen på en klassisk meatball sub - bare i et pitabrød.

Ingredienser

Tomatsauce

  • ½ dl olivenolie
  • 1 stk løg
  • ½ dl friskhakket basilikum
  • 1 spsk mørk balsamico
  • 1 stor ds tomatpure
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

deller med svampe og sorte bønner

  • 100-125 g tørrede sorte bønner
  • 100 g brune champignon
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g boghvedemel
  • 2 spsk barbecuesauce gerne hjemmelavet
  • 2 spsk tamari du kan også bruge glutenfri soyasauce
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk røget paprika
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • olie til stegning

sprød rosenkålsalat

  • 10 stk friske rå rosenkål
  • 2 stk løg
  • 4 stk jordskokker
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk hvid balsamico
  • friskkværnet salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  1. Varm olien op i bunden af en gryde.

  2. Hak løget fint og svits det kort i den varme olie.

  3. Tilføj finthakket frisk basilikum og lad det svitse med i kort tid. 

  4. Tilføj basamico og tomatpuré og brænd tomatpuréen af i den varme olie i et par minutter under konstant omrøring. 

  5. Tilsæt de hakkede tomater og bring saucen i kog. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad saucen simre ved lav varme, uden låg i 30 minutter. 

deller med svampe og sorte bønner

  1. Stil dine sorte bønner i blød i 10-12 timer. 

  2. Kog de sorte bønner i saltet vand i 45 minutter. Tilsæt evt et par laurbærblade og nogle sorte peberkorn til kogevandet.

  3. Lad bønnerne køle af.

  4. Rens de brune champignon og hak dem fint i en minihakker eller foodprocessor. 
    Ligeledes hakkes løg, hvidløg og gulerødder fint i minhakkeren eller foodprocessoren. 

  5. Bland bønner, svampe, gulerødder, løg, hvidløg, boghvedemel og alle krydderierne i foodprocessoren. Blend det til det er en fast fars. 

  6. Form små deller og steg dem i olie på panden til de får stegeskorpe. 

  7. Vend dellerne med tomatsaucen. 

Sprød rosenkålssalat

  1. Rens rosenkålene og skær stokken ud. Hak rosenkålene på foodprocessoren med skivebladet. Så får du fine strimler af rosenkål. 

  2. Skær løget over i to halve. Skær det ud i tynde ringe. 

  3. Skræl jordskokken og riv den på et rivejern eller skær strimler af dem med en juleinneskærer.

  4. Bland rosenkål, løg og jordskokke sammen med olivenolie, balsamico, salt og peber. Masser det hele sammen og lad det trække til det skal serveres. 

servering

  1. Fyld først rosenkålssalat i pitabrødet og kom derefter plantebollerne i tomatsauce ovenpå.

Opskriftsnoter

Hvis du bruger sorte bønner fra dåse bruges ca. 150 g.