Så er der igen suppe på menuen, denne gang er det en bagt hokkaidosuppe med tomatsalsa. Efterår og vinter giver anledning til at spise mange lækre supper og denne er en favorit. Vi har serveret den for gæster og vender ofte tilbage til den.
Når man først bager hokkaidoen smager den sødere, men den akkompagneres smukt af hvidløg, løg og chili og får et frisk pust af den syrlige tomatsalsa.
Bagt hokkaidosuppe:
1 hokkaidogræskar
1 stort rødløg
1 helt hvidløg (ikke et fed, men hele hvidløget)
1 stor rød chili
Olivenolie gerne på spray
¾ l bouillon Hønsekød eller grøntsags
2 dl fløde
Salt og peber
Skær hokkaidogræskarret over i kvarte og fjern kernerne samt skær stilken af. Læg græskarret med frugtkødet opad i et ovnfast fad. ved siden af lægges løget, med skal, hvidløget også med skal og chilien. Spray det hele med olivenolie og bag det i ovnen ved 200 º i 50 minutter.
halvver løget og skrab den bløde del ud, smut fedene ud af hvidløget og skær stilken af chilien, fjern evt kernerne. Kom det hele i en blender sammen med græskarret, skær evt græskarret i mindre stykker. Hæld bouillon over og blend til det er en tyk ensartet masse. Tilsæt nu fløden og kom det hele over i en gryde. Bring det i kog og smag til med salt og peber.
Tomatsalsa:
4 tomater
2 løg
2 spsk god æblecidereddike
2 spsk god olivenolie
Hak tomater og løg fint. Bland eddike og olie og vend det sammen med tomat og løg.
Server suppen med tomatsalsa, lidt ristet glutenfrit brød og evt lidt sprødristet bacon i tern eller en skefuld god creme fraiche.