Dobbeltbagt butternut squash med kylling i pesto og baconsvøb

Det amerikanske koncept double stuffed er ret genialt, det bruges ofte i bagekartofler. Du tager en kartoffel eller i dette tilfælde en butternut squash og bager den. Når den er mør skaber du det bagte frugtkød ud af skindet uden at skade skindet. Det moses, blandes med ost og krydderier, kommes tilbage i skindet og bages endnu engang. De kaldes også double baked, da de ofte ikke er fyldt under den først bagning. Dobbeltbagt butternut squash!

Jeg stifter bekendtskab med en masse nye grøntsager, når jeg skal forsøge, at variere en glutenfri kost. Mange af dem er et hit, men ingen overgår butternut squash. Den smager afsindigt godt og kan bruges på mange måder. Den skal som hovedregel altid bages, men du kan enten lave den som fritter, skåret i kvarte og gnedet med olie og krydderier, dobbeltbagt som her, men den bruges også i supper og mos. Den er temmelig sød i smagen, men på en måde som komplimenterer et væld af kødretter. Min skønne trold af an kæreste er også meget vild med den, så den kommer til at indgå i vores kost regelmæssigt fremover.

Dobbeltbagt butternut squash

Denne opskrift er til to personer og der bruges kun ½ butternut squash. Man kan bare gange op hvis man skal lave det til flere.

Dobbeltbagt butternut squash

½ butternut squash
2 isterninger hjemmelavet hønsebouillon eller 1/4 terning købt bouillon
50 g revet cheddarost, jeg brugte en hvid ekstra modnet cheddar
50 g friskrevet parmesan
2 spsk flødeost
2 spsk smør
Friskkværnet salt og peber
en håndfuld friske basilikumblade
olivenolie til pensling

Skær en butternut squash over i to halve på langs og skrab kernerne ud af den ene halvdel, pensl overfladen med olie og krydr den rigeligt med salt og peber. Bag den ved 200 grader i 30-35 minutter. Mens den er i ovnen varmes smørret i bunden af en lille gryde, og de friske basilikumblade kommes i og ristes. Når basilikumbladene er ristede og smørret er brunt tages de op og lægges på et stykke fedtsugende papir. Smørret  gemmes til senere.

Tag butternut squashen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Skrab kødet ud, uden at skade skindet, jeg brugte en gaffel til at skrabe let i det og så tog jeg det ud med en ske. Lad et lag sidde, så skindet holder sin form. Mos frugtkødet og bland det med halvdelen af parmesanosten, halvdelen af cheddaren, alt flødeosten, smørret og bouillonen. Jeg smeltede mine bouillonisterninger i den varme smør, bruger du en bouillonterning kan den moses og røres ud i smørret. Smag til med salt og peber.
Kom mosen tilbage i skindet og dæk det med resten af parmesanosten og cheddaren. Bag den fyldte butternut squash ved 200 grader i 15-20 minutter, til osten er smeltet og begynder at få skorpe.
Lige før servering drysses de ristede basilikumblade over

2015-05-01 18.58.46

Kyllingefilleter med pesto og baconsvøb

2 kyllingefilleter
1 tsk pesto
1 pakke bacon i skiver

Gnid pesto på kyllingefilleterne og vikl bacon omkring. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Jeg gav dem lige 5 minutter på grill til sidst, så baconen blev lidt mere sprød. Hvis man ønsker endnu mere sprød bacon kan man give dem 10 minutter fra starten på grill.

2015-05-01 19.01.11

Dobbeltbagt butternutsquash med kylling i pesto og baconsvøb serveret med salat

Jeg serverede det med en helt simpel standard salat med icerberg, rødløg og cherrytomater samt min basilikumpesto, som du finder her.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *