Frokost på tur – rosenkålssalat med gruyere og glutenfrie gulerodsmuffins med røget esrom

Det der med altid at skulle medbringe mad, kræver nogle gange kreativitet. Jeg bliver træt af altid at have det samme med. Men det er meget bedre, at have mad med end risikere, at lede efter noget ordentligt uden gluten i timevis. Længere ture, som de jævnlige ture til Odense eller københavn med tog, kræver noget som mætter ordentligt og længe. Salater er nogenlunde nemme, at have med og med noget godt brød er de også mættende nok for mig. Specielt hvis jeg tilføjer ost eller kød. Disse glutenfrie gulerodsmuffins er mættende, sunde og smager fantastisk.

Denne kombination havde jeg med mig på tur til københavn i går. Den blev indtaget da jeg kom frem inde i et julepyntet tivoli 🙂 Det er også mit bidrag til madbloggerudfordringen nr 12 om ost – på farten.

Det er tredje rejse mellem Aalborg og københavn jeg har foretaget de sidste 14 dag, men det har været hver eneste rejsetime værd. De to af turene har været til nogle skønne workshops, som jeg selvfølgelig vil fortælle meget mere om. Den sidste tur var med de frivillige fra Asgaard vikingeområdet på Copenhell, hvor jeg står for at lave maden til 65-80 vikinger under festivallen. Næste års aktiviteter skulle planlægges og så skulle vi selvfølgelig fejre et godt resultat for Ulvsborgens venner fra årets festival. Det kommer der også meget mere om. når vi nærmer os sommer igen.

Dette er frokost til 1, som mig. Jeg har erfaret, at jeg spiser forholdsvist lidt i forhold til de fleste, så måske skal du lave mere salat 😉 Men denne portion og 2 gulerodsmuffins, holdt mig mæt længe.

ost-paa-farten-2

Rosenkålssalat med gruyere

60 g rosenkål
½ citron
1 tsk hele røde peberkorn
½ tsk honning
30 g gruyere
30 g blåbær

Snit rosenkål fint. Riv skallen på citronen og pres saften af den. knus de hele peberkorn let i en morter. Bland citronsaft og -skal med honning og de knuste peberkorn til en dressing. Hæld dressingen over rosenkålen og bland det godt sammen. Skær gryuere ud i passende bidder og drys den over rosenkålen sammen med blåbærrene. Jeg plejer, at have det med opdelt i små bøtter, da citronsmagen ellers ville trænge igennem alt. Desuden bliver det ofte halvslattent, hvis det hele er blandet sammen hjemmefra. Det nemmeste er at have rosenkålen i en halvstor bøtte og så blande det andet i den bøtte, når det skal spises.

Glutenfrie gulerodsmuffins med røget esrom

200 g glutenfri havremel
50 g fint rismel
7 g husk
½ spsk honning
2 ½ dl vand
25 g gær
1 tsk salt
25 g smør/margarine
1 æg
100 g gulerødder i forskellige farver
50 g  røget esrom

Rør honning og håndlunken vand sammen, opløs gæren i det og pisk husk og salt i. Lad det nu stå i 5 minutter. Pisk æg og smør i. Riv gulerødderne og skær osten i mindre tern. Rør de revne gulerødder  og osten i. Rør rismel i og derefter tilsættes havremelet lidt ad gangen. Dejen er klistret så husk at have lidt vand på hænderne, når du former 12 boller og lægger dem i muffinsforme.. Lad dine muffins hæve et lunt sted i 1 ½- 2 timer . De vokser ikke voldsomt, som glutenfrit brød jo ikke gør, men de bliver stadig luftige og lækre indeni. Bag dem ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen. Lad dem afkøle på en rist.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *